Rebarbara fogyás, 7 tuti tipp, miért egyél rebarbarát
Fogyni szeretne?
Rebarbarás-sáfrányos csirke
Egyen rebarbarát! Ettől függetlenül azonban egy igazi rebarbara fogyás kerülhet az asztalunkra, ha beépítjük az étrendünkbe. Fogyni vágyóknak kifejezetten ajánlják, mert rendkívül alacsony a kalóriatartalma, emellett rengeteg ásványi anyag és vitamin található meg benne, amelyre a szervezetnek szüksége van. Ám ez még mind semmi, hiszen egy nagyon sokrétű zöldségről van szó; gyakorlatilag bármit készíthetünk belőle, amit a szemünk és a szánk megkíván.
A rebarbarát már időszámításunk előtt is ismerték, ám kezdetben inkább rebarbara fogyás tekintettek rá, sem mint konyhai alapanyagként: elsősorban gyógyhatásai miatt használták. Levelei sötétzöld színűek, fogyasztásra alkalmatlanok a magas oxálsavtartalom miatt, a szára viszont ehető, halvány vagy egészen sötét rózsaszín is lehet.
Rebarbara a gyomornak
Forrás: Shutterstock A zöldség rebarbara fogyás jellegzetes savanykás ízét rebarbara fogyás benne található savaknak, köztük az oxálsavnak köszönheti. Hasznos növényi rostokat, flavonoidokat, polifenolokat, A- B1- B2- Rebarbara fogyás és K-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot, vasat és szelént tartalmaz.
Segíti a fogyás valós történeteket, az emésztést, az anyagcserét, a vérkeringést, valamint véd a rebarbara fogyás szív- és érrendszeri betegségek ellen. A rebarbara alacsony kalóriatartalmú, fogyasztását gyakran ajánlják diétázóknak, fogyókúrázóknak.
Kapcsolódó cikkek
A növényben található különféle szerves vegyületek, valamint a szervezet anyagcseréjére gyakorolt hatása miatt hatékonyabbá válik a zsírégetés. Az étkezési rostok megnövelik a jó koleszterinszintetilletve biztosítják az emésztőrendszer egészségét, a benne található antioxidánsok pedig rebarbara fogyás a harcot a szabad gyökök ellen. Sőt, a rebarbara még az immunrendszert is rebarbara fogyás teszi, hiszen ez az egyik legjobb Rebarbara fogyás.
Forrás: Shutterstock Süssön-főzzön rebarbarával Vásárlásnál figyelni kell a frissességre, mint minden zöldség és gyümölcs esetében. Ha megkarcolja a körmével a szárát, és lé folyik ki belőle, akkor friss.
7 tuti tipp, miért egyél rebarbarát
A zöldes színűek helyett inkább válassza a pirosas, rózsaszínes szárakat, hiszen azokban kevesebb az oxálsav. Ezért a zöldebb, túl korán leszedett hajtások fogyasztása nem javasolt.
Szárából készülhet kompót, lekvár, szörp, bor, megfőzheti, megsütheti, készíthet belőle desszertet, levest vagy mártást. Savanykás íze miatt párosítsa édes alapanyagokkal, mint az eper vagy a cseresznye.
Süssön-főzzön rebarbarával
A levélnyeleket felhasználás előtt hámozza meg, majd forrázza le. Így semlegesítheti az oxálsavat. Továbbá, ha megfőzi, az első forrás után öntse le róla a vizet, majd tegye fel újra főni immár friss vízben.
- A francia súlycsökkentés szövetségi módon
- Írta: Petrás Gabriella Ha megálltál a fogyásban, a következő 3 zöldséggel új lendületet adhatsz az olvadó kilóknak!
- Természetes zsírégetési tippek
- Zsírégető garancia
- A rebarbara magas vitamin tartalommal rendelkezik, feltölthetjük vele a téli időszak után esetleg kiürült vitamin készleteinket.
A rebarbarának ebben a hónapban épp szezonja van, úgyhogy látogasson ki a helyi piacra, és építse be az étrendjébe. Készítsen rebarbarás-sáfrányos csirkét!
Forrás: Eating Well.