Pszichés fogyás, A fogyókúra lelki okai - A hatékony fogyókúra pszichológiája


Vajon mi lehet az oka annak, hogy bár manapság nagy divatját éli az egészségtudatos táplálkozás és az életmódváltás, ennek ellenére egyre nő az elhízott emberek száma?

  1. A fogyókúra lelki okai - A hatékony fogyókúra pszichológiája
  2. Nem tudják, hol hibáztak, pedig pontról pontra betartották az előírásokat, mégse valósult meg a várt eredményt.

Rengetegen szenvednek táplálkozási zavaroktól, ami a legtöbb embernél elhízáshoz vezet. Ez idővel súlyosbodhat és komolyabb betegségek is társulhatnak mellé.

pszichés fogyás egy hónapra lefogy

Az pszichés fogyás problémák nagyban szerepet játszhatnak pszichés fogyás, hogy az egyébként pszichés fogyás evészavarokkal küzdő ember még jobban gyötörje saját magát.

Ennek hatása fokozódhat a televízióban, interneten, közösségi oldalon látott reklámok és tökéletes testalkattal rendelkező emberek képeit látva. A közösségi nyomás hatására, pszichés fogyás sikertelenül küzdő ember még frusztráltabbá válhat. Vajon mi számít tökéletesnek? Sokszor annyira eltorzul az ember önképe saját magával kapcsolatban, hogy az már veszélyes is lehet az egészségére nézve.

A nagymértékű fogyásnak különböző okai lehetnek

Mindent megtesz annak érdekében, hogy megfeleljen az általa elképzelt képnek. Drasztikusan diétázik, nem eszik szinte semmit, vagy éppen az ellenkezője következik be és a frusztrációját intenzív falásrohamokba vezeti leamit persze később bűntudat követ. Ennek hátterében komoly pszichés eredetű betegség állhat, például anorexia, bulimia, obesitas kóros elhízásevéskényszer, ortorexia stb.

Rengeteg túlsúlyos ember van, akinek nem sikerül elérni az általa vágyott alakot, illetve egyáltalán nem tud fogyni.

A fogyás nehézségeinek pszichés okai

Nem is hinnénk, hogy bizony még mindig sokkal több a kudarcba fulladt pszichés fogyás próbálkozás és ennek hátterében komoly lelki eredetű problémák húzódhatnak meg.

Sokszor úgy tűnik, hogy a legtöbb ember ugyan megérti, hogy miről is pszichés fogyás az életmódváltás, mégis az a tendencia, hogy a változtatással van a gond.

Hogyan kezeld a pszichés megfélemlítést.

Valahogy mégsem megy! Már ki is mondtam a kulcsszót, ez pedig nem más, mint a változtatás.

A fogyás nehézségének lelki okai

Az életmód-változtatás elengedhetetlen feltétele az attitűdváltoztatás! Számtalanszor hallhatjuk, hogy minden fejben dől el és az életmódváltás csak elhatározás kérdése. Csupán akaraterő, pszichés fogyás és elszántság kell hozzá. Jó esetben ez pszichés fogyás is van, de ha a háttérben meghúzódó kényszeres belső nyomás erősebb, aminek komoly pszichés oka van, akkor nem fog fejben eldőlni dolog, csak ha valaki segít feltárni a problémát.

"+_NEWS_RATING_YOU_LIKE_THIS_ARTICLE+"

Léteznek olyan esetek, amelyek túlmutatnak a dietetikusok és a táplálkozási pszichés fogyás szakterületén. Mit kell tenned, ha ebbe a körbe tartozol? Rengetegen vannak így, akik hiába próbálkoznak hosszú éveken át.

  • Szerző: Katona Zoltán A fogyás, mint olyan abszolút tévhitként él az emberek fejében, ugyanis a legtöbben erőből, dühből akarnak pszichés fogyás és közben nem vizsgálják meg azokat a lelki tényezőket, amik a háttérben húzódhatnak.
  • Fogyás 20 kg 1 hónap alatt
  • Hatályos:

Ilyenkor nagy valószínűséggel egy mélyen meghúzódó lelki oka van annak, hogy hiábavalók a próbálkozások. Nem róható fel Neked, hogy nem vagy elég kitartó vagy, hogy nincs elég akaraterőd.

A fogyás és elhízás lelki okai

Itt és most valami más van a háttérben. Tehát első lépésként pszichés fogyás magadat kell megismerned, fel kell tárni a problémáidat, amivel nem tudsz megküzdeni és először is el kell, hogy juss odáig, hogy felismerd azt, hogy segítségre van szükséged. Viszont nem táplálkozás beállításra kell először jelentkezned, hanem egy pszichés fogyás, akinek ez a szakterülete. Egy jó szakember segít neked, hogy megértsd, mi az, ami Neked a pszichés fogyás és hogyan tudod kialakítani azt az élethelyzetet, amiben Te a lehetőségeidhez mérten felszabadultan és kiegyensúlyozottan tudsz élni.

Amikor felszabadul a lelked már pszichés fogyás könnyebb lesz pszichés fogyás a siker felé vezető utat.

A fogyás és elhízás lelki okai

Ezért van, hogy az elhízás eredményes kezelése a mai napig egy nagyon nehéz és összetett dolog. Manapság rengeteget hallhatunk és olvashatunk az egészséges életmódról és sport jótékony hatásairól.

pszichés fogyás zsírégető otthoni rutin

A legtöbb esetben ez mégsem elég ahhoz, hogy segíteni tudjunk a fogyni vágyó személynek. Itt hozzá kell tenni a pszichológiai kezelést.

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Ugyanis, van a testnek is egy doktora és van a léleknek is. Persze vannak, akiknek elég egy jó motivációs tréner és egy táplálkozási tanácsadó és már rajta is van a sikerhez vezető úton. Vannak, akiknek pszichés fogyás erre sincs szükségük pszichés fogyás a motivációs írásokból, kis önszorgalommal és még több önfegyelemmel, tudatos étkezéssel, sporttal és kitartással szintén szép sikereket érnek el. Ezt a pszichés fogyás nevezném a könnyen működő, erős akaratú, biztos érzelmi és pszichés fogyás háttérrel rendelkező, pozitív gondolkodású, és változásra nyitott embereknek.

Bár itt még felállíthatnék árnyaltabb csoportosítást, de most csak a szélsőségeket veszem alapul.

pszichés fogyás

Kik tartoznak a másik rétegbe?