Menopauza fogyni. Hízás a menopauza alatt - Fogyókúra | Femina


Kategória: Nőgyógyászat A menopauza és az azt követő időszak komoly gondot jelenhet a nőknek a súlygyarapodás, a hőhullámok és a hangulatzavarok miatt. Fogyásnál az izomtömeg is csökkenhet A menopauza időszakában kiemelten fontos a fehérjefogyasztás, ami nem csak az éhségérzetet tartja kordában a menopauza fogyni folyamán, de — ha rendszeres mozgással kombináljuk — még a fogyásban is segíthet, ám megakadályozza az ezzel járó izomleépülést — ez derült ki az Illinois Egyetemen végzett kutatásokból. Az amerikai szakemberek idősebb hölgyeknél figyeltek fel arra, hogy a fogyásuk során legalább annyi izomtömeget veszítenek, mint amennyi zsírt. Ez a veszteség pedig nem csak esztétikai következményekkel jár, de nyilván csökken az érintett hölgyek ereje, romlik az egyensúlyuk és olyan hátköznapi tevékenységekben is akadályozhatja őket, mint a lépcsőzés vagy az ülésből való felkelés.

Milyen a hatékony rákmegelőzés? A változókor sok menopauza fogyni számára egyet jelent menopauza fogyni hízással, ami ráadásul a plusz zsír kedvezőtlen eloszlásával társul.

Változókor, menopauza - Életmód tippek és tanácsok - teamingatlan.hu

A viszcerális elhízás tipikus ebben az életszakaszban. Ismert ugyanakkor, hogy a hasi elhízás menopauza fogyni csak a menopauza fogyni szindróma egyik fő ismérve, hanem egyes nőgyógyászati tumorok és a mellrák előfordulásának a gyakoriságát is kedvezőtlenül befolyásoló tényező.

menopauza fogyni

Nem elég fogyni, az menopauza fogyni testtömeget meg is kell tudni tartani! Atlantai kutatók 10 korábbi prospektív kohorsz vizsgálat eredményeinek az összegzésével keresték a választ arra, hogy miként hat a posztmenopauzális fogyás a melldaganat előfordulási gyakoriságára.

A nagymértékű fogyásnak különböző okai lehetnek

Ha a nőknek sikerült az első 5 évben a testtömegüket csökkenteni, és az elért csökkenést az azt követő 5 éven keresztül fenn is tudták tartani, akkor jelentősen ritkábban menopauza fogyni meg mellrákban, mint a tömegüket stabilan tartó ± 2 kg eltérés engedélyezett társaik.

Fotó: rf Azoknál, akik 2,5 kg-nyit fogytak, 18 százalékkal menopauza fogyni a melldaganat rizikója, míg a 4,0 kg közötti testtömeg-csökkenés már 25 százalékkal redukálta a kockázatot.

legjobb fogyás ted beszél

A 9,0 kg-nál több fogyás bizonyult a legeredményesebbnek, 32 százalékkal téve ritkábbá a mellrák előfordulását. Azok, akik viszonylag jelentős fogyást értek el, de azt nem tudták hosszabb távon át 5 év megtartani de a vizsgálat végére sem lett a menopauza fogyni magasabb, mint az a vizsgálat kezdetén voltcsak kisebb kockázatcsökkentést értek el.

menopauza fogyni