Koppenhágai fogyás, Új ajánlások a tartós fogyáshoz az eddigi legnagyobb diétavizsgálat alapján


Az éhgyomri vércukor- és inzulinértéket fogyáshoz kapcsolható biomarkerként azonosították

Új ajánlások koppenhágai fogyás tartós fogyáshoz az eddigi legnagyobb diétavizsgálat alapján [origo] Új ajánlások a világ eddigi legnagyobb összehasonlító diétavizsgálata alapján. A Koppenhágai Egyetem Élettudományok tanszéke nyolc európai kutatási központ bevonásával és az Európai Unió 14,5 millió eurós támogatásával a világ eddigi legnagyobb összehasonlító diétavizsgálatát végezte el.

koppenhágai fogyás

Az eredményeket a neves New England Journal of Medicine -ben, a ej fogyás legrangosabb orvosi lapjában közölték. A Diogenes néven futó tanulmány célja az koppenhágai fogyás, hogy összehasonlítsa az európai hivatalos étrendi ajánlásokat. A kutatásba család túlsúlyos tagjait, felnőttet és gyereket vontak be.

35 év felett nem tud lefogyni meddig veszít 6 testzsír

A túlsúlyos felnőtteket először nyolc hétre napi kilokalóriás diétára fogták, amelynek köszönhetően átlagosan 11 kilogrammot fogytak. Ezt követően a résztvevőknek öt általánosan elterjedt étrend közül kellett választani, és azt hat hónapon át követni, hogy kiderüljön, melyik diétával sikerül a pluszkilókat tartósan távol tartani.

A kutatás ideje alatt a koppenhágai fogyás folyamatos támogatást kaptak dietetikusoktól, és rendszeres vizelet- és vérvizsgálatnak vetették őket alá. Az öt vizsgált diétatípus A vizsgálatban az alábbi étrendeket hasonlították össze: 1.

  • 13 napos dán diéta – háromszor annyit fogyhatsz vele, mint mással! - Blikk Rúzs
  • 13 szuperétel, ami segít a fogyásban! | teamingatlan.hu
  • Új ajánlások a tartós fogyáshoz az eddigi legnagyobb diétavizsgálat alapján
  • Hatékony és könnyen betartható diéta
  • Send email Mail Különösen az inzulinrezisztens és 2-es típusú diabéteszes embereknél fedezték fel a kapcsolatot az éhgyomorra levett vércukor- és inzulinértékek, valamint a fogyást célzó diéta sikeressége között.
  • Alultápláltságot jelent.

Alacsony fehérjetartalmú étrend az energiabevitel 13 százaléka származik fehérjébőlaz elfogyasztott ételek glikémiás indexe alacsony a glikémiás indexről lásd keretes írásunkat. Alacsony fehérjetartalmú étrend, az átlagos glikémiás index magas. Magas állati koppenhágai fogyás növényi fehérjetartalmú étrend az energiabevitel 25 százalékát teszi ki fehérjeaz elfogyasztott ételek glikémiás indexe alacsony.

koppenhágai fogyás

Magas állati és növényi fehérjetartalmú étrend, az átlagos glikémiás index magas. Hagyományos módon táplálkozó kontrollcsoport, amelynek tagjai nem ügyeltek az elfogyasztott ételek glikémiás indexére.

Ezek is érdekelhetnek

Mi az a glikémiás index? Szakértők szerint az az optimális, ha a napi energiabevitel százaléka - tehát az elfogyasztott ételeknek több mint fele - szénhidrátból, mégpedig úgynevezett összetett szénhidrátból áll.

400 font fogyás

A táplálékkal elfogyasztott szénhidrátok a szervezetben glükózzá szőlőcukorrá koppenhágai fogyás, a glükóz pedig felszívódva megemeli a vércukorszintet. A glükózzá alakulás sebességének mutatója a glükózfelszívódási vagy glikémiás index GI érték. Minél lassabban alakul át egy szénhidrát glükózzá, annál lassabban szívódik fel, és annál kevésbé emeli meg a vércukorszintet.

Hatékony és könnyen betartható diéta Szerző: MTI Egyenek húst, de minél kevesebb fehérkenyér féleség és krumplipüré társaságában - ezt tanácsolja az ünnepek előtt megjelent nagyszabású tanulmány, amely szerint a fehérjében gazdag, de szénhidrátban szegény étrend segíthet megőrizni testsúlyukat azoknak a túlsúlyosoknak, akik diétával már megszabadultak jó néhány koppenhágai fogyás. A tapasztalt fogyókúrázók tudják: nem leadni nehéz a súlyfölösleget, hanem megakadályozni, hogy újból felszedje az ember. Korábbi kutatások kimutatták, koppenhágai fogyás ameddig több kalóriát éget el az ember, mint amennyit bevisz, tartani tudja karcsúbb alakját, függetlenül attól, hogy mit eszik. Azt azonban kevesebb kutatás vizsgálta: milyen étrenddel lehetne elkerülni a lekerült kilók visszatérését.

A GI értékét as pontrendszerben számoljuk, a lassan lebomló ételek indexe alacsony, kisebb, mint A gyorsan lebomló szénhidrátok indexe magas. A hasábburgonyáé például 95 pontos, a gyors rizsé 85, a görögdinnyéé 75, a kekszeké 70, koppenhágai fogyás banáné pedig Minél magasabb az index, annál több problémát okozhat az élelmiszer, hiszen a vércukorszint hirtelen változása az évek során inzulinrezisztenciához és 2-es típusú cukorbetegséghez vezet.

Koppenhágai fogyás több fehérjét koppenhágai fogyás A dán vizsgálat kezdetekor a túlsúlyos felnőtt átlagos testtömegindexe 34 volt.

koppenhágai fogyás

Mint említettük, őket először nyolchetes, kilokalóriás fogyókúrára fogták, a koppenhágai fogyás fogyókúrát an teljesítették sikerrel. Ezt követően az öt felsorolt étrendből egyet kellett fél éven keresztül követniük.

koppenhágai fogyás

A diéta betartása résztvevőnek, 71 százalékuknak sikerült. A diétát betartók testtömege átlagosan csupán 0,5 kilogrammal gyarapodott a koppenhágai fogyás év végére.

Ám a különböző diétát követők közötti súlygyarapodásban találunk különbségeket.

KARÁCSONY KOPPENHÁGÁBAN - Dánia

A legtöbbet azok híztak, akik alacsony fehérjetartalmú, magas glikémiás indexű ételeket koppenhágai fogyás étrendet követtek átlagosan 1,67 kilót szedtek fel. A magas állati és növényi fehérjetartalmú diétákat követők átlagosan 0,93 kilóval kevesebbet híztak vissza, mint a kevés fehérjét fogyasztók.

Hatékony és könnyen betartható diéta

A statisztikák szerint jobban jártak az alacsony glikémiás koppenhágai fogyás étrenden élők: ők átlagosan 0,95 kilóval kevesebbet szedtek vissza a magas indexű ételeket fogyasztókhoz képest. A kutatásban résztvevő túlsúlyos gyerekeket - szüleikkel ellentétben - nem fogták fogyókúrára.

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

Feladatuk csupán annyi volt, hogy kövessék a szüleiknek javasolt diétatípust. A mérések szerint a sok fehérjét és alacsony glikémiás indexű ételeket fogyasztó csoportban spontán módon, számottevően csökkent a koppenhágai fogyás testtömege. A Diogenes tanulmány tehát megmutatta, hogy ha a fogyókúra után nem szeretnénk visszaszedni a leadott kilókat, jobban járunk, ha a legtöbb ország hivatalos ajánlásával szemben - amelyek körülbelül 15 százalék fehérjebevitelt javasolnak - több fehérjét és főleg alacsony glikémiás koppenhágai fogyás ételeket fogyasztunk.

Diéták 0 Ha erre a 13 élelmiszerre építed fel az étrended, egészségesebb lehetsz, és könnyebben szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól. A Koppenhágai Egyetemen kifejlesztett étrendet bőséges fehérjebevitel, egészséges szénhidrátok és kevés zsiradék fogyasztása jellemzi.