Use the form below to register your account.

Security question:

8 + 8 =

Register Account

Hitel ügyintézés

Kaphatok-e kölcsönt, ha KHR (BAR) listán vagyok?

A válasz határozottan NEM. Aki aktív státusszal szerepel (rendezetlen hátralékos tartozása van) a KHR-ben (Központi Hitelinformációs Rendszer) nem kaphat személyi kölcsönt. Magánszemély akkor kerül fel erre a listára mint „rosszul fizető adós”, ha hátraléka meghaladja a mindenkori legkisebb minimálbér összegét és ez folyamatosan (több mint kilencven napon keresztül) fennáll. Az adósság rendezését követően még egy éven keresztül passzív státusszal kezelnek ezen a listán. Személyi kölcsönt még ebben az időszakban sem lehet igényelni.

Mi alapján érdemes személyi hitelt választani?

Nem mindig a legolcsóbb a legjobb. Sok helyen találni egyszeri akciókat, de akár jelentős kamatkedvezményt is. Fontos azonban figyelni az apró betűkre is. Könnyen előfordulhat, hogy induló költséget számít fel a bank, vagy munkabért kell érkeztetni, esetleg csekken is lehet fizetni a havi törlesztőrészletet, de ezért már plusz költséget számítanak fel. Nem utolsó sorban pedig ott a bizalom. Hiszen több hasonló ajánlat esetén az érzelmek is szerepet kapnak a döntésben.

Mit jelent a THM?

A teljes hiteldíj mutató (THM) magában foglalja a kamatot, a kezelési költséget és az egyszeri és rendszeres díjakat is. Tehát a THM minden, a bank felé fizetendő költséget tartalmaz. Ez a hitel valódi ára. A THM azonban nem tartalmazza a személyi kölcsön folyósításával nem összefüggő díjakat, mint például késedelmi kamat, biztosítás díja, valamint a futamidő során felmerülő nem rendszeres költségeket, például szerződésmódosítási díjat. A THM nem tükrözi a kamatváltozás kockázatát.

Milyen futamidőre érdemes hitelt felvenni?

Az optimális futamidő megválasztása nem könnyű feladat. A legfontosabb talán, hogy futamidő helyett az ideális törlesztő részletben célszerű gondolkozni. Ha ez megvan, azzal már adott is a válasz a futamidő kérdésére is. Akkor helyes a futamidő megválasztása, ha az így fizetendő havi kötelezettség nem veszélyezteti a családi kasszát.

Mekkora a személyi kölcsön induló költsége?

A kölcsönfelvételhez kapcsolódhatnak olyan egyszeri díjak, amelyek összességében jóval megnövelhetik a hitelfelvétel költségeit. A bankok versenyeznek az ügyfelekért, ezért az induló költségeket zömében elengedik. Célszerű ezért az akciós ajánlatok között is szétnézni.

Mi történik, ha nem tudom fizetni a törlesztőt?

Alapvetően úgy kell megtervezni egy hitelfelvételt, hogy jövedelem kiesés esetén is stabilan lehessen fizetni. Azonban előfordulhat, hogy a törlesztés mégis nehezebben megy. Azt nagyon fontos szem előtt tartani, hogy késedelmes fizetés esetén büntető kamatot kell fizetni, de drágán számolják a felszólító levél díját is. A lehető leggyorsabban fel kell keresni a bankot, jelezni feléjük a nehézséget és a bankkal közösen megoldást keresni. Hitelfedezeti biztosítással ezeket a nehéz helyzeteket meg lehet előzni.

Partnereink:
Chill Bistro Veszprém
Balaton Klíma Veszprém
Esküvő Trend
Ingatlan.com
MÁKVIRÁG Kreatív Stúdió
Facebook
Index.hu

Oldaltérkép:
Adás/vétel
hitel ügyintézés
Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK)
Kapcsilat

Szabadfelhasználású személyi kölcsönök, ingatlan vásárlási hitelek helyszíni ügyintézéssel. Irodánkban egy helyen megtalálhatja az összes bank ajánlatát, így nem kell bakról bankra járni, hogy megtalálja a Ön számára legjobb kondíciókkal rendelkező bankhitelt.

Kalkuláljon velünk, és keresse ügyintézőnket!

Szabad felhasználású személyi kölcsön

100,000HUF 8,000,000HUF
12 futamidő:84 hó
Havi törlesztőrészlet minden futamidő: éves 7% kamattal
Összes visszafizetendő:
Loading

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos kalkulációért keresse irodánkat!

Lakás hitel

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos kalkulációért keresse irodánkat!

Kérjük adja meg adatait,
kollégánk keresni fogja önt!

Hitel típusa (kötelező):
Személyi kölcsönLakás hitelCSOK "

tamingatlan-contact-urlap-veszprem-hitel iroda