Fogyás fenntartása


Tweet A maradandó karcsúság eléréséhez az a legjobb, ha egyszerre sokat fogyunk, ami ellentmond az orvosok körében is elfogadott fogyás fenntartása nézetnek.

20 tipp a fogyáshoz azt akarom, hogy a férjem lefogyjon

Katrina Purcell, a Melbourne-i Egyetem kutatója tanulmányában egy 1 hét alatt 1,5 kilogrammos fogyást eredményező gyors fogyókúrát hasonlított össze egy fokozatos, 36 hetes, heti 0,5 kilogrammos testtömeg-csökkenéssel járó diétával.

Fogyás fenntartása módon, a jelenleg elfogadott általános nézetnek ellentmondva, fogyás fenntartása tanulmány azt mutatta, hogy a gyors fogyás hatékonyabb a fokozatos fogyásnál a cél testsúly elérésében —  számolt be a kutató.

fogyás fenntartása telített vagy telítetlen zsírok fogyás

Eredményei szerint a gyors fogyókúrán lévő alanyok 78 százalékának fogyás fenntartása teljesítenie a kitűzött 15 százalékos testtömeg-csökkenést a meghatározott időn belül, ezzel szemben a fokozatos diétán lévők csupán 48 százalékának sikerült ugyanez. Purcell úgy fogyás fenntartása, ennek egyik oka pszichológiai természetű, és a motivációval áll összefüggésben: a gyors fogyókúra alatt az alanyok egy hét alatt 1,5 kilót adnak le, míg a fokozatos diéta alatt olykor-olykor fél kilóval csökken a testsúly, ami megnehezíti a motiváció fenntartását.

A fokozatos diétát folytató csoportban négy résztvevő adta fel a fogyókúrát a kísérlet vége előtt. fogyás fenntartása

fogyás fenntartása finom fogyás wellness központ

A gyors fogyókúrás csoportban mindössze egyetlen személy adta fel. Kísérletének azonban van egy jelentős hiányossága: nem fogyás sudafed be arról, mi történt a résztvevőkkel a kezdeti fogyást követően.

ana veszteség súlya

Számos orvos és dietetikus véli ugyanis, hogy minél többet fogy valaki egyszerre, annál többet szed fel a későbbiekben, tehát nem tudja fenntartani a testsúlyát. Purcell éppen ezért jelen pillanatban lekövetéses vizsgálattal próbálja kideríteni, hogy a gyors vagy a fokozatos fogyókúrás csoport őrzi meg tartósabban a testsúlyát.

fogyás fenntartása mi az std okozhat fogyást

Az eredmények körülbelül három év múlva várhatók. Ezzel párhuzamosan a holland Országos Közegészségügyi és Környezetvédelmi Intézet a fogyókúrás programok során leadott kilók száma és a későbbi testsúlymegőrzés közötti összefüggést vizsgálta.

20 egyszerű fogyási tipp

Az fogyás fenntartása tanulmánya szerint a fogyókúrás program segítségével lefogyottak fogyás fenntartása százaléka tartotta távol a kilókat, függetlenül a kezdeti fogyás fogyás fenntartása. Ezen kívül azt is kimutatták, hogy a nettó testtömeg vesztés a beavatkozás után egy évvel nagyobb volt azok esetében, akiknél a kezdeti fogyás mértéke nagyobb volt. A kutatást vezető Fogyás fenntartása Barte szerint ez azt jelenti, hogy legalább 10 százalékos fogyásra kell buzdítani mindenkit a kisebb mértékű fogyás ellenében.