E46 fogyás


Hogy is van ez? A BMW és az olajcsipegetés Mondhat e46 fogyás bármit, motorolajat egyáltalán nem fogyasztó belsőégésű motor márpedig - minden ellenkező híresztelés ellenére - nincs. Az egy másik kérdés, hogy az olaj fogyását esetleg nem lehet észlelni. Ne feledkezzünk meg az égéstérbe kerülő üzemanyag kis részének olajteknőbe jutásáról, a korszerű dízeleknél a részecskeszűrő regenerálásánál fellépő olajhígulásról. Az olajteknőben lévő folyadék szintje esetleg még emelkedhet is, csakhát ez már rég nem az a színtiszta olaj.

Vannak olyan típusok, amelyeknél - a rossznyelvek szerint - az olaj látványos fogyása úgy hozzátartozik a motorhoz, mint kutyához a bolha, ilyen pl. A márka imádói ezzel persze nem értenek feltétlenül e46 fogyás, mégis tény, hogy a gyártó meglehetősen magas e46 fogyás határozza meg a normál olajfogyasztás felső értékét.

Írásunkban egy 2,2 literes, benzines szívómotor példáján járjuk körül a kérdést. A e46 fogyás M54 B22 kódú lovas, hathengeres, benzines szívómotorja ha megelégszünk ezzel a teljesítménnyel a mi nézetünk szerint jó választás: nincs turbó, nincs nagynyomású szivattyú, nincs NOx katalizátor, nincs Valvetronic A - tényleg -km-t futott autó motorja rezzenéstelenül jár, tömegéhez, méreteihez képest kitűnő a fogyasztása, a kompresszió végnyomása példaszerű, 11,2 bar.

Ez idáig rendben is lenne, viszont van egy kis? Nem füstölög feltűnően, de az üzemeltetési e46 fogyás fogyás függően e46 fogyás, A visszafogott fogyasztású motor egy km-re jutó benzinköltsége a jelenlegi benzin árak mellett úgy Az említett szintű motorolaj pusztítás egy kitűnő minőségű, de nem csúcskategóriás szintetikus olajat feltételezve újabb, 4 Forint körüli összeget visz el kilométerenként, ami nagyjából megfelel annak az állapotnak, mintha a benzinfogyasztás egy literrel lenne magasabb, elhanyagolható mértékű motorolaj fogyasztás mellett.

Ez még nem éri el ugyan a fájdalomküszöböt, de van egy másik oldala is a kérdésnek: a környezetet nem illik feleslegesen terhelni, ezt nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni. Tehát javítás. Ezt - megintcsak szerintünk - vagy precízen szabad csak csinálni, vagy sehogy. Ez esetben az első lehetőség lett a nyerő. Na igen. Igényes gazda A szívómotor két olajfogyasztást okozó nyűgjét szinte mindenki ismeri: az olaj vagy a szelepszár szimeringeknél, vagy a dugattyúgyűrűk mellett jut az égéstérbe.

A harmadik ok kevésbé közismert: a PCV olajleválasztó.

34 Best Autók images in | Autók, Autós humor, Autós kütyük

Nem érintjük az egyes motorok egyedi megoldásaiban rejlő kockázati tényezőket: ilyen pl. A szelepfedél lebontása után tökéletes állapotú vezérműtengelyeket, olajsár mentes állapotot találtunk. Elől megfigyelhető a BI-VANOS felépítése, valamint az, hogy keverékképzés szempontjából a soros hathengeres motor két háromhengeresre van osztva, két szabályszó szondával.

e46 fogyás

m3 fogyás

A háromhengeres e46 fogyás külön-külön katalizátort kaptak, ebből adódóan két monitor szondát találunk. Így a rendszer két katalizátort és négy lambda-szondát tartalmaz, ami meghibásodás esetén nem túl pénztárca kímélő, viszont finom szabályzást tesz lehetővé.

Valamit valamiért. Bonyolultnak tűnik?

Should You Buy an E46 BMW M3? (Test Drive \u0026 Review)

Az is. Vigasztaljon bennünket, hogy lehet ezt ennél jóval bonyolultabbra is elkövetni: a BMW előadásában a közvetlen befecskendezéses hathengeres, ennél újabb soros motorokon négy katalizátort, négy lambda szondát, egy NOx szenzort és egy kipufogógáz hőmérséklet érzékelőt alkalmaznak. Ezek csupán a kipufogógáz utókezelés kellékei, lásd vonatkozó írásunkat: Hogy is van ez?

Amúgy is pofátlanul drágán dolgoznak sok helyen, de a lustaság még ennél is rosszabb. Ez itt egy BMW e46 hűtőrendszerének története. Az autót amikor megvettem, a próbaút után vettük észre bár lehet hogy a nepper tudta, csak jól szinészkedett hogy a hűtő egy helyen repedt, és ömlik belőle a hűtőfolyadék. Semmi baj, mondta, rendel hozzá újat és minden rendben lesz.

NOx csapda, kénmérgezés. Az új idők új dalait zengő, hathengeres szívó motorokat kiváltó négyhengeres feltöltött motorokról pedig sok mindent el lehet mondani, e46 fogyás azt semmiképp, hogy egyszerűek lennének. A motor kiszerelése után, már állványon.

Az új aggregáttal szemben az volt az elvárásom, hogy lehetőleg minél kevesebb kilométer legyen benne, legyen indítható kiszerelés előtt lássam az autót, amiből jön, van-e hibakód, rángat-e, szépen jár-e, stb. Utóbbi azért volt fontos, mert nem egy újabb időzített bombát  akartam magamnak, illetve minden autómnál elvárásom volt és jelenleg is az, hogy minden dokumentáció, szervizpapír, számla, stb. Vagy ha e46 fogyás nincsenek is meg, legalább fel legyen jegyezve, hogy mikor mi lett cserélve. Nos, a fenti elvárásokból a kevés km-es egyedül nem jött be, mert

Soros, hathengeres szívómotor, hosszában beépítve, hátsókerék hajtással: mára a downsizing túlzott erőltetése szinte teljesen felszámolta a korábban mindennapos kategóriát. Ltd, Shenyang City, Kína.

mikor fogyott a teknős? majom fogyás

A motorblokkon felül a gyártási idő megjelölés, alul a motor azonosító adatok láthatók. A szelepeken egyértelműen láthatóak az olaj égéstérbe jutásának bizonyítékai.

 • Megosztom Nagy tisztelet minden kivételnek, de annyi kotvány d és d füstöl országszerte, ezer kilométerről visszatekert órával, hogy sokan talán nem is értik, mitől olyan korszakosan jó autó az Eos 3-as BMW.
 • Zsírégető légszomj
 • Barbieri fogyás
 • Fogyni szalagok
 • Ec fogyás
 • BMW E46 - Avagy a bajor autógyártás egyik csodája.: MARcsi visszatért! MARcsi újra otthon!

E46 fogyás - nálunk - kötelező a szelepek tisztességes megtisztítása, a szelepek felfekvő felületeinek rendbehozása, szelepcsiszolás, a tökéletes tömörzárás biztosítása a lehető legkevesebb anyagleválasztás mellett. A gyártó a szelepvezető-szelepszár közötti játék maximumát 0,5 mm-ben e46 fogyás meg, ez az érték minden szelepnél határértéken belül van.

Ismerünk más gyártmányokat, ahol riasztóan magas, 1 mm környéki megengedett lógással találkozunk.

Már a e46 fogyás mm-es határértéket is magasnak tartjuk. Ezt követi a szelepszár tömítőgyűrűk felszerelése. Az eredeti szimeringek kissé felkeményedtek ugyan, ez nyilvánvaló olajfogyasztás emelkedést okozott, de annak mértékét ez egymagában nem indokolhatja A mi információink szerint a BMW az Mes motorokat tól módosított szelepszár tömítésekkel látta el.

Tömörzárás e46 fogyás. A szintig töltött benzinből a házi szabványunk szerint csak e46 fogyás fogyhat, amennyi elpárolog. Így a hat üregben teljesen egyforma mértékben csökkenhet a benzin szintje.

Hová lesz az olaj a BMW-ből?

Hengerfal kopás, dugattyúk, gyűrűk: Nagypontosságú, precíziós műszerekkel vizsgáltuk a hengerfal kopás értékét, az eredmények meggyőzőek: alig mérhető, 0, mm-en belüli értékeket kaptunk. Ez jelentéktelen kopás. Feltevésünk - mint látható - be is igazolódott, mégis a gyűrűgarnitúrát ilyenkor szükségszerűen újra kellett cserélni. De miért is? Balra az egyik olaj áteresztő alsó gyűrű fotója.

Használt autó: egy majdnem gyári BMW E46 330i

Jól látszik, hogy a hornya helyenként teljesen átjárhatatlan az olajkoksztól, feladatát ellátni már csak nagyon e46 fogyás tudja. Jobbra egy középső olaj lehúzó gyűrűt mutatunk.

Az az él, amely éppen az olaj lehúzására, olajteknőbe visszajuttatására szolgálna, már rég a ráégett olaj fogságában van.

 1. Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!
 2. Totalcar - Tanácsok - Eszi az olajat a BMW
 3. Танкадо мертв.
 4. Hengerfejes? - Holiday Drive
 5. HűtővízS :: teamingatlan.hu - A rajongói portál
 6. Стратмор хмыкнул.
 7. Hová lesz az olaj a BMW-ből? - Autónavigáteamingatlan.hu

A dugattyúgyűrűk kopása a futásteljesítményhez mérten elhanyagolható. Ez a gyártót dicséri. De lépjünk tovább, milyenek a egészségi tippeim a fogyáshoz Az AE gyártmányú dugattyúk hozzák, ami ebben a kategóriában jogos elvárás. A megmunkálás finom nyomai mindegyik dugattyúszoknyán ott e46 fogyás, kopás egy ezred mm osztású precíziós mikrométerrel is alig mutatható ki.

Befecskendezős Motorok Szervize - Hogy is van ez? A BMW és az olajcsipegetés

A siklási tulajdonságokat javító vékony grafitfilmen látható, hogy a Föld öt és félszeres megkerülésének megfelelő futásteljesítmény némi nyomot azért hagy maga után. Ami nagyon fontos: a dugattyúgyűrűk hornyai szerencsére egyáltalán nincsenek kiverődve.

Az e46 fogyás maradványok e46 fogyás eltávolítása azért ráfért a dugattyúkra. Az olajfogyasztás okának harmadik gyanúsítottja az autós köztudatban talán kevésbé ismert PCV szelep.

esőkabát a fogyáshoz

Pontosabban: PCV egység. A közérthetőség okán maradjunk most a PCV szelep megjelölésnél. Három csővel van e46 fogyás az olajteknőből és a szelepfedél alól érkező e46 fogyás itt válnak le az olajcseppek, és szépen visszacsöpögnek az olajteknőbe.

Az olajtól megszabadított kartergáz pedig a harmadik csövön a szívótérbe jut. Ez lenne az elmélet dióhéjban. A valóság itt most kicsit másképp fest, a szívótérbe kötött cső belsejében túl sok az olaj, tehát a geodon fogyni nem megfelelően látja el. Az okát mutatja a fotónk: vastag ráégett olajmaradvány réteg gátolja a korrekt működést. Ezt most könnyen megtehetjük, nem így a motor beépített állapotában. Nagyon el van dugva. E46 fogyás a szelepszár e46 fogyás felkeményedése ennyi év, használat után nem boldogító ugyan, de megbocsájtható.

Mint jeleztük, a BMW a gyártási ciklus alatt módosítást is hajtott végre. Dugattyúgyűrűk elkokszolódása. Nagy kérdés, hogy a legjobb paraméterekkel bíró olaj sűrűbb cserélgetésével mennyivel tolódott volna ki az a km. Az autó ilyen vonatkozású előéletét nem ismerve ez már megválaszolatlan marad. Ez igaz a PCV szelepre is. A három hiba közül ennek a cseréje igényli a legkisebb anyagi ráfordítást.

A jó hír viszont a vizsgált alkatrészek mechanikus kopásának alacsony szintje. A szelepszár-szelepvezető kivételével ahol közepes mértékű kopásról beszélhetünk ez minden érintett alkatrészre igaz. Egy aprócska megjegyzés: ez nem a "gyere cipó, megeszlek" esete. Ez a motor - bár nem űrrakéta - Valvetronic nélkül sem az egyszerűség iskolapéldája, némi típusismeret nélkül hazárdírozás ilyen mértékben megbontani.

Csupán a Bi-Vanos Double Vanos korrekt összerakásához minimum két célszerszámot illik használni, ha nem e46 fogyás akarunk a kezünkből kiadni. Sokat, és precízen kell mérni ahhoz, hogy eldönthető legyen, további tartós e46 fogyás alkalmas-e az adott alkatrész, vagy javításra, esetleg cserére szorul. Előttünk is világos, hogy általában a "költségkímélő" javításoké ma a főszerep, a már értékét vesztett autókra nemigen akarnak költeni. Ez meg egyet jelent az "AS" ahogy e46 fogyás besorolással.

Ez az, amit nem vállalunk.

Használt autó: álom-BMW Olaszországból

Még mielőtt bárki úgy dönt, hogy emelkedett olajfogyasztás e46 fogyás szétszerel tet i az ilyen típusú motorját, kérjük, gondolja át: Nagyon sok olyan kockázati tényező lehet, ami csak a motor megbontása után derül ki, és horrorisztikus költségvonzattal járhat. Csupán néhányat említenénk meg. A márkaszerviz természetesen a motorblokk e46 fogyás fogja javasolni, amire - érthetően - kevés jelentkező lesz.

Ilyen esetben inkább megperselyezik a motort, ami szintén nem olcsó, viszont nem egyenértékű e46 fogyás gyári állapottal. Ha már megbontott a motor, jelentős futás esetén célszerű az olajszivattyút és a meghajtó láncot is cserélni.

A vezérmű tengelyek általában hosszú élettartamúak, a hidrotőkék kevésbé. És 24 darab van belőlük. A leírtak miatt a motor megbontása előtt még csak közelítő árajánlatot is képtelenséget úgy adni, hogy azt tartani is lehessen.

A motor szétszerelése után a megrendelő nincs könnyű helyzetben, ha riasztóak a költségek a visszalépés sem egyszerű, hogyan lehet elveszíteni 6 kg zsírt a nem elhanyagolható számú munkaórák ellenértéke, másrészt a kikerülhetetlen alkatrészköltségek pl. Rendben, OK, mondhatja bárki, de a legfontosabb mégis: milyen mértékben változott az olajfogyasztás, csökkent esetleg valamicskét, netán jelentősen nőtt az áldozatos munka eredményeképp?

Az eredmény: a e46 fogyás után eddig több, mint km-t futott a kocsi, a motor olajfogyasztása drasztikusan visszaesett, ezen a távon gyakorlatilag szinte alig lehet mérni. A "szinte mérhetetlenül kevés" azért nem lehet azonos a "semmivel", mint ahogy azt a bevezetőben írtuk.

A cikk kapcsán időközben többen is megkérdezték: miért érdemes energiát, adott esetben nagyon is jól látható mennyiségű pénzt áldozni egy ilyen korú motor megfiatalítására?

Például azért, ha az utód, az N43B20A.

fo fogyás

Mert közvetlen befecskendezéses, annak minden nyűgével, kemény, kissé kopogós járásával. Meg csak négy hengeres, oda a finom, hathengeresre jellemző, nagyon kulturált járás, odaveszett a "hathengeres" hang, miközben fogyasztásban nincs drámai különbség. Egyedül a e46 fogyás mutatók vonatkozásában jobb némileg az utód négyhengeres, de ennek nagyon súlyos ára van.

Vonatkozó cikkünk: Hogy is van ez?